ESCAPE ROOM

escape, exit

Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een real-life game waarbij je samen met je team wordt opgesloten in een kamer. Deze kamer is vaak voorzien van een thema of verhaallijn om de beleving nóg groter te maken. Jullie doel is om binnen 60 minuten weer uit deze kamer te ontsnappen.
Dit doe je door de puzzels en raadsels op te lossen die in de kamer verwerkt zijn. Door gezamenlijk goed de kamer te onderzoeken en op zoek te gaan naar aanwijzingen, kom je steeds een stukje verder. Met deze aanwijzingen kunnen puzzels en raadsels opgelost worden die je in de kamer vindt. Deze zijn vaak op een subtiele manier verwerkt zodat ze niet meteen opvallen.

Samenwerken

Samenwerken en communicatie is de sleutel tot succes. Wat de één over het hoofd ziet, valt de ander meteen op. Het is dus belangrijk dat je alles deelt met je teamgenoten en zij met jou. Valt je iets op of heb je iets gevonden? Communiceer dat dan naar je team. Misschien heeft iemand anders wel het antwoord.
Het kan ook geen kwaad om elkaar af en toe eens te controleren. Een foutje is zo gemaakt immers en dat kan je kostbare minuten kosten, zonde! Kom je ergens niet uit of werkt een slot niet helemaal mee? Laat iemand anders uit je team je dan helpen.